Stravování, Omán

7 hotelů
Tradiční ománská kuchyně je velmi jednoduchá (používá se jen několik základních surovin), nicméně je výborně dochucena lokálními kořeninami. Jejím základem je rýže a maso. Nejvíce pokrmů je připravováno z jehněčího, kozího a velbloudího masa. Nejčastějšími přílohami k hlavnímu jídlu jsou chlebové placky (rukhal), datle a rýže. Díky rybolovu se často konzumují také plody moře a čerstvé ryby. Vyhledávaným místním nápojem je slaný nápoj z podmáslí laban (podmáslí se slanou chutí), jakož i různé jogurtové nápoje ochucené kardamonem a pistáciovými ořechy. Za ochutnávku stojí místní datle.
Národním jídlem je Šuva. Je to jehněčí maso kořeněné cizokrajnými kořeními, osolené, naolejované a pečené na uhlících zahrabané v zemi. Připravuje se o svátcích a jeho příprava je zároveň i společenskou událostí. Podává se s rýží. Dalšími místními pochoutkami jsou Mandilaham (pečené jehněčí koleno), Maqbus (šafranová rýže vařená spolu s okořeněným masem), Mashuai (jídlo z pečené tresky, která se podává s rýží ochucenou citronem), Chalva (sladkost z datlí, med růží), Kahva (kahwa) nebo Khava (khawa) – tradiční káva připravovaná v džezvě z čerstvě upražených kávových zrn s kardamonem.
Akční nabídka
nahoru
OK
Načítáva se článek...
PAGE_IS_OK